Vägen till vitt hår

För det första;

Du måste vara beredd på att det kommer bli en hård väg för att få ditt hår vitt som också kommer att kosta dig en hel del pengar. Ett vitt hår behöver alltid underhållas för att hållas vitt. Ditt hår kommer att få stryk så därför måste du vara riktigt noga med att vårda det väl under vägen dit! Besluta dig för att lägga värmestyling på hyllan ett tag framöver använd mycket balsam och gör inpackningar oftare.
Själv hade jag valt att tvätta håret 2 dagar i veckan, inte mer.
 Samt vara noga med att fläta det nattetid, lägga alla stylingprodukter på hyllan och låta håret vara. Självtorka efter dusch och absolut inte borsta det oftare än 1 gång i veckan, övriga dagar endast reda ut eventuella tovor med fingrarna, skydda det väl mot sol och annat slitage genom att använda hårband och fläta det.
Hur ni väljer att vårda ert är ert egna val.
 
Tänk på att använda balsam och inpackningar för färgat hår, eftersom vanliga balsam/inpackn. gärna drar ur de violetta pigmenten lite fortare då dessa inte håller sig kvar så länge.
 

Blek/blondera;
Du kommer antagligen att få bleka håret ett X antal gånger, för att du ska få hela håret riktigt ljusgult, är det för mycket gula/orangea toner kommer silverschampot inte att orka stöta ut alla pigmenten. Har du dessutom redan färgat hår får du räkna med att det kommer behövas ännu mer arbete eftersom hårstrået då innehåller väldigt mycket pigment.  har du normalbrunt hår kommer du förmodlingen att behöva bleka ditt hår runt 5 gånger.
Tänk på att låta håret vila mellan färgningarna! Har du otur klyvs hårtopparna och du behöver klippa topparna, gör du inte detta kommer de antagligen att vandra uppåt hårstrået, ända upp till hårbotten och då är det bara att säga byebye till din kalufs. Därför är det så oerhört viktigt att du VÅRDAR HÅRET VÄL!
 
Silverschampo;
Silverschampot innehåller violetta pigment, blå/lila är komponentfärger till gult/oranget:
Vilket betyder att de stöter ut de gula pigmenten du har i ditt hår, därför blir det vitt! MEN! De violetta färgerna håller sig inte kvar lika länge så därför kommer du att behöva använda silverschampo kanske varannan gång du duschar, beroende på din hårtyp och ditt schampo.
 
Silverschampo som fått bra omdömen:
Matrix - So Silver
RedKen
 
Mindre bra silverschampon:
Klippotekets
Isadora
TONY&GUY
 
- MEN! ett silverschampo som är bra på mitt hår fungerar kanske inte alls för ditt hår och tvärtom. Så testa dig fram.
Det smartaste draget du kan göra är däremot att gå till en frisör och rådfråga om silverschampon, välj inte silverschampon som säljs i vanliga varuhus, utan gå till en FRISÖR och köp hos de, de har de bästa produkterna och kan hjälpa dig med vad de tror skulle passa just ditt hår. Det kostar inget att fråga och du kan spara hundratals kronor.
 
Ett annat tips med silverschampo är att använda det längre än vad som anges på flaskan. Att dessutom använda i torrt hår har gett bättre resultat i åtminstone mitt egna hår, dock behöver lite mer användas då..
Börja med att ha i silverschampot i  15 minuter beroende på hur ljust hår du har, håll dock koll så det inte blir blått/lila som det gärna blir om du har det för länge i.
 
Så en sammanfattning av hur du får håret vitt: blek, blek, blek, blek, klipp topparna, tvätta med silverschampo - klart!
 
Om silverschampo inte hjälper dig kan du prova att vit-tona ditt hår.. då måste du dock redan ha blekt ditt hår innan.
 

Blir ditt hår grönt när du tvättar det?

Det beror på att på vissa ställen i Sverige (och utomlands) har större halter av kopparsalter i järnet som missfärgar håret, det gula/ ljusa blir grönt.

Lösningen är att köpa c-vitamin (askorbinsyra) och blanda ut med vatten och skölj håret med.

Lycka till! :-)
Ska själv ge mig på detta, för det är så sjuuuukligt fint!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0